Erik Tava
Günlerce erik çıkmasını bekleyenleri böyle alalım. Sadece tuzlayarak yemek yetmez, o ekşi aromasıyla yemek sofralarını da taçlandırmak gerekir. İşte Gaziantep mutfaklarından saray sofralarına uzanan erik tava tarifi.
Erik Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Yeşil Erik
- 500 Gram Yağsız Kıyma
- 5 Adet Domates
- 1/2 çay Bardağı Nar Ekşisi
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Baş Taze Sarımsak
- 1 Demet Maydanoz
Erik Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ve maydanozları köftelik olacak şekilde ince ince doğrayın.
- Kıymanın içine soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın, bir kenara alın.
- Domates sosu hazırlamak için kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
- İçine tuz, karabiber ve nar ekşisi ilave edin.
- Kıymalı köfte karışımından küçük parçalar alıp erik büyüklüğünde köfteler yapın.
- Hem ocak, hem fırın için uygun olan bir tavayı yağlayıp köfteleri dizin.
- Ardından küçük parçalara ayırdığınız tereyağını köftelerin arasına dizin.
- Orta ateşte köfteleri üzerlerinin rengi değişecek kadar pişirin.
- Taze sarımsakları dişlerine ayırmadan ortadan ikiye, enine kesin tavaya yerleştirin.
- Erikleri tavaya ilave edin ve üzerine domates sosunu ekleyin.
- 3 dakika kaynamaya bırakın. Sonrasında önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.