Terbiyeli Et Haşlama
Kış mevsimine çok az bir zaman kaldı. Bu geçiş dönemleri malesef bağışıklık sistemimizin de dıştan gelen negatif etkilere en çok maruz kaldığı dönemler arasında yer alıyor. Çabuk hasta olabildiğimiz gibi, çabuk iyileşme sürecimiz de olamayabiliyor. Böyle dönemlerde , mümkün olduğunca şifa sağlama gibi görevler yükleniyor. Et ürünleri, protein kaynakları arasında liderlik vasıfı güdenlerden biri olduğundan yüksek verim bekliyoruz haliyle.
Bu sıcacık yemeği havuç, patates gibi karbonhidratlarla taçlandırıp doyuruculuğunu arttırıyoruz. Sizler de dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Evinizde bulunanları değerlendirmek için en ideal seçeneklerden biri bu tarif.
Yanına ile muhakkak denemeyi geciktirmeyin. Afiyetler olsun!
Terbiyeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Kuşbaşı Et
- 4-5 Adet Orta Boy Patates
- 2 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Terbiyesi İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Un
Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklüğe yağı alın ve kızdırın. Üzerine etlerinizi alın ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine, biraz geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın.
- 30 dakika yeterli olacaktır. Pişen etlerinizi ayrı bir tencereye alın. İçerisine bir bütün soğan ve yemeklik doğradığınız patatesi, havucu ekleyin.
- Üzerine bir miktar daha sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri güzelce çırpın.
- Sebzeler piştikten sonra tencerenin içerisine ekleyin. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!