Yemeklik.com.tr 2 hafta önce

En Lezzetli Kremasız Trileçe

Balkan tatlısı olarak bilinen trileçe, Türk mutfağında da çok seviliyor.  Ancak, bazı kişiler klasik tarifi aşırı kremalı yapısı nedeniyle tercih etmeyebilir. Ya da hızlı bir şekilde bu tarifi yapmak isteyip evinde krema bulunmayanlar için bu tarif vazgeçilmez olacaktır. İşte bu noktada devreye giren kremasız trileçe, hafif ve daha az yoğun bir dokuya sahip olmasının yanı sıra, en az kremalı trileçe kadar güzel bir lezzet vaadediyor.

Sütlü ve yumuşacık bir kek tabanı süt ve şeker karışımı ile ıslatılıyor; pamuk gibi bir krem şanti ve krema kullanmadan yapılan bir karamel ile daha güzelleşiyor. Biraz da buzdolabında dinlenince değmeyin keyfinize! 

Bu tarife mutlaka bir şans verin. Şimdiden afiyet olsun!

En Lezzetli Kremasız TrileçeTarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 Paket Vanilya
  • Kremasız trileçe sütlü sosu için:
  • 1 Litre Süt
  • 4 Yemek Kaşığı şeker
  • Kremasız trileçe karamel sosu için:
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 3 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Kremasız trileçe üzeri için:
  • 1 Paket Krem şanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
En Lezzetli Kremasız TrileçeTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye yumurtaları alın. Üzerine şekeri ilave edin. Kabarana kadar mikserle çırpın.
  2. Eleği yerleştirin ve sırasıyla vanilyayı, kabartma tozunu, unu ilave edin. Ardından eleyin.
  3. Mikser yardımıyla karışımı çırpın ve yağladığınız tepsiye aktarın. Birkaç defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.
  4. Daha sonra 180 derecede, alt-üst ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcaklığı 150 dereceye indirdikten sonra yarım saat kadar daha pişirin.
  5. Bu esnada süt şerbetini hazırlayın. Sütün içerisine şekeri ekleyin ve şekerler eriyene kadar karıştırın.
  6. Krem şanti için ise toz kremşantiyi bir kaseye alın ve soğuk sütü üzerine ekleyin. Güzelce çırptıktan sonra o da hazır. 2-3 kaşık kadarını ayırın. Kullanana kadar buzdolabında dinlendirin.
  7. Fırından çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açın ve sütlü şerbeti üzerine gezdirin. Dinlenmesi ve sütü çekmesi için için buzdolabında 20 dakika daha tutun.
  8. Ardından krem şantiyi üzerine güzelce yayın. 40 dakika civarı tekrar dinlenmesi için buzdolabına yerleştirin.
  9. O esnada karamelini hazırlayın. Şekeri bir tencerede kısık ateşte, arada sallayarak, kaşık sokmadan eritin. Üzerine suyu ilave edin ve karıştırın. Karıştırdıkça donan şeker açılacaktır. Ardından tereyağını ilave edin.
  10. Ardından önceden nişasta ile karıştırdığınız suyu üzerine ekleyin. Kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca tereyağını da ilave edin. Karışımı biraz soğuyana kadar oda sıcaklığında, ardından tamamen soğuyana kadar buzdolabında dinlendirin.
  11. Dolaptan trileçeyi çıkarın ve üzerine karameli yayın.
  12. Krem şantinin ayırdığınız kısmını biraz sütle açın ve tatlının üzerine bir sıkma torbası yardımıyla çizgiler verin. Ardından kürdanla zikzak yaparak trileçe şeklini oluşturun. Güzelce dilimleyin.
  13. Kremasız trileçe hazır. Biraz daha dinlendirdikten sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Dört Yumurtalı Avokado Dilimleri

Dört Yumurtalı Avokado Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Ay Baklavası

Ay Baklavası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Beyaz Çikolatalı Güllaç

Beyaz Çikolatalı Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Fırında Palamut Balığı

Fırında Palamut Balığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Peynirli Salatalık Sarma

Peynirli Salatalık Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce