Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Izgara Somon

Balkonlara, bahçelere, mangallar çıktıysa, artık alışveriş listesine kömür ve çıra ekleniyosa, tavalara alternatif pişime tekniği ile karşınızda en güzeli ''somon''.

Omega 3 kaynağı somon kalp ve damar sağlığımız için pek faydalı, doktorlar haftada en az 2 kez tüketmemiz gerektiğini söylese de biz somonu mutfağımıza, sofralarımıza çok çabuk kabul edemedik. Nasıl pişireceğimizi, neyle tüketeceğimizden tam emin olamadık. Yağlı bir balık türüydü, bize has balıklardan biraz farklıydı, hemen kabullenememiz çok normaldi. Kızartmasını yaptık hiç olmadı, buğulamasını yaptık eh belki ama en çok ızgaraya yakıştırdık doğruyu söylemek gerekirse. Patates ve roka ile resmen renklendi. Artık sen de bizden birisin somon.

Bugün sizlerle en havalı ve en son halini paylaşalım istedik. Mangalınızın ateşi veya tavanızın gücü bol olsun.

Izgara Somon Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Dilim Somon
  • 1 çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Adet Portakal Suyu
  • 10-15 Adet Tane Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Iri çekilmiş Deniz Tuzu
  • 1-2 Dal Taze Kekik (arzuya Göre)
Izgara Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Somonları geniş bir kaba alıp, zeytinyağını somona iyice yedirin.
  2. Tavayı ocağa alın ve ısıtın.
  3. Zeytinyağı ile yağladığınız somona, portakal suyu, karabiber ve deniz tuzunu ekleyin.
  4. Isınan tavayı bir parça zeytinyağı ile peçete yardımı yağlayın.
  5. Somonun her iki yüzeyini de 5'er dakika pişirin. Biberiye veya taze kekik ile servis edin, işte bu kadar, afiyet olsun!
Kolay İç Pilav

Kolay İç Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Köri Sosu

Tavuklu Köri Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zencefilli ve Tarçınlı Kek

Zencefilli ve Tarçınlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tuzlu Atıştırmalık Çubuklar

Tuzlu Atıştırmalık Çubuklar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce