Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pide

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Ev yapımı ramazan pidesi, ekmek, pide ve lahmacun gibi hamur işi tarifleri hazırlamaya ve sevdiklerinizle birlikte paylaşmaya başlamak için en uygun zamandır ramazan ayı. Sofralar kurulur, nefis yemekler pişirilir ve tüm sıcaklığıyla o sofralar bereketlenir. O halde ramazan ayının vazgeçilmezi, sofralara lezzet katan içi yumuşak dışı çıtır çıtır, mis kokulu sıcacık ramazan pidesini, evde pratik ve kolay bir tarifle hazırlamaya ne dersiniz?

Taş fırında pişmiş kadar lezzetli olacak ve tüm kokusu evi saracak. Malzemeler hazırsa tüm püf noktalarıyla en lezzetli ramazan pidesi tarifimizi paylaşıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
  • Pekmezli Karışım İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 çay Bardağı Soğuk Su
  • 1 çay Bardağı Sıcak Su
  • 1 Yemek Kaşığı üzüm Pekmezi
  • Hamuru İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı ılık Su
  • 1 Kg. Un
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 4 Su Bardağı Su
  • Üzeri İçin:
  • 1,5 Yemek Kaşığı Susam
  • 1,5 Yemek Kaşığı çörek Otu
Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kasede 3 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı soğuk suyu karıştırın. Ardından 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Son olarak 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ekleyip karıştırın ve karışımı kenara alın.
  2. Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı ılık suyu karıştırın.
  3. 1 kilogram unu mikserin kasesine aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edip direkt olarak mayayla temas etmemesi için una yedirin.
  4. Kasede hazırladığınız mayalı karışımı unun üzerine ekleyin ve son olarak 4 su bardağı su ilave edip mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırmaya başlayın. Yoğurma özellikli mikseri olmayanlar elle yoğurarak da hazırlayabilir.
  5. Hamur yumuşak ve pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hale geldikten sonra üzerini streçleyin ve oda sıcaklığında 1 saat mayalamaya bırakın.
  6. 1 saat sonunda mayalanmış olan hamurun üzerini açın ve yapışmaması için ellerinizi çok az yağlayıp üzerine bastırarak hamurun gazını alın.
  7. Tezgaha biraz un serpin ve hamurunuzu tezgaha alın. Küçük dokunuşlarla hamuru düzeltin ve iki eşit beze olacak şekilde ayırın.
  8. Hamurlara güzelce yuvarlak şeklini verin ve her birini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Bu şekilde de yaklaşık yarım saat bekleterek son kez mayalanmasını bekleyin.
  9. Mayalanan hamurların üzerine hazırladığınız pekmezli karışımdan elinizle yayın ve parmaklarınızın ucuyla yatay ve dikey çizgiler olacak şekilde bastırın.
  10. Son olarak hamurların üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin ve 200 derece fırında üzerleri ve tabanı kızarana dek 15 dakika pişirin. Sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun!
Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü

Patlıcanlı Mantarlı Ekmek Üstü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Alman Usulü Soslu Döner

Alman Usulü Soslu Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kadayıflı Revani

Kadayıflı Revani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Nemli Kek

Yumuşacık Nemli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İki Renkli Muhallebi

İki Renkli Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce