Dereotlu Puf Poğaça
Pamuk gibi yumuşak ve çok da lezzetli bir poğaça tarifimiz var. Dereotlu poğaça sevenlerin sık sık yapacağı tam ölçülü tarifimize buyursunlar.
Dereotlu Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 Yemek Kaşığı şeker
- 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
- 6-7 Su Bardağı Un
- 1/2 Paket Yaş Maya
- 1/2 Demet Dereotu
- İç harcı için:
- 1 Kase Beyaz Peynir
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 Adet Yumurta
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çay Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Yemek Kaşığı çörek Otu
Dereotlu Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba süt, su, zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu, yumurta, şeker, tuz ve taş mayayı ekleyip karıştıralım.
- Unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için peynir, yumurta ve ince kıyılmış maydonozu birleştirelim.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içi koyup şekil verelim. Üzeri için zeytinyağı, yumurta sarısı ve yoğurdu birleştirip poğaçalara sürelim. Çörek otu da ekleyip tepside mayalanmaya bırakalım.
- Üzerlerine makasla 2 kesik atalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.