Sebzeli Hamur Kızartması
Mayasiz pufuduk sebzeli hamur kızartmasını eminim çok seveceksiniz. Özellikle çocukların yemediği sebzeleri kullanarak bu şekilde yemelerini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sebzeli Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 100 Ml. Süt
- 1 Kase Maydanoz
- 1 Kase Sucuk
- 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 18 Yemek Kaşığı Un
- Kızartmak İçin:
- 200 Ml. Sıvı Yağ
Sebzeli Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına önce yumurtaya, süt ve tuz koyup çırpalım. Daha sonra maydanoz, sucuk ve kaşarı ekleyip karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozu ekleyip 3-4 dakika yoğuralım.
- Tezgaha un serpip hamurumuzu yarım cm'lik kalınlıkta açalım. Daha sonra istediğimiz şekilde keselim.
- Hamurun tamamını kestikten sonra tavaya yağı koyup ısıtın. Isınan yağda hamurumuzu ön arka nar gibi olana kadar kızartalım. Hepsini aynı şekilde yapıp servis yapalım. Afiyet olsun.