Dereotlu Kaşarlı Poğaça
2023-09-21 10:14:35 - Yemeklik.com.tr
Puf puf kabaran tam bir yumuş poğaça... Dereotlu kaşarlı poğaça tarif ile çayın yanında servis edebileceğiniz enfes bir poğaça hazırlayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık.
Dereotlu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Instant Maya
- 1/2 Demet Dereotu
- 4,5-5 Su Bardağı Un (aldığı Kadar)
- İçi için:
- 200 Gram Kaşar Peyniri
- Üzerine sürmek için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Pekmez
- Öncelikle hamuru için su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika aktifleşmesini bekliyoruz.
- Diğer malzemeleri de ilave edip, (dereotu da dahil) yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup en az 45 dakika sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp içine küp kesilmiş kaşarımızı koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Üzerine 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp sürüyoruz. En son susam ve çörek otu serpip 15 dakikada tepside mayalandırıyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Puf puf poğaçalar hazır afiyetle.