Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması

2023-09-17 00:21:13 - Yemeklik.com.tr

Zeytinyağında kısa süre kavrulan taze soğanlar, birbirinden değişik aroma ve çeşitlilikte Ege otları, tuzsuz lor peyniri ve baharatlar... Narin ve asil kabak çiçeklerinin iç kısımlarına doldurulduktan sonra öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından pane karışımına bulanıp derin yağda kızartılıyor. Söğüş domates ve salatalık dilimleri eşliğinde servis ediliyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz Ege otlu kabak çiçeği kızartması tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer Roka Pera tarifleriyle birlikte sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi İçin MalzemelerEge Otlu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz karışık Ege otlarını küçük parçalara ayırın. Ayıklanmış taze soğanları ince ince doğrayın.
  2. Geniş tabanlı bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında taze soğan ve yöresel otları kısa sürede kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin. Göz kararı yarı yarıya belirlediğiniz oranda taze lor peyniri ve sotelenmiş Ege otlarını karıştırın.
  3. Kabak çiçeklerini hazırladığınız iç harçla doldurup kapatın. Yumurtaları çırpın. Pane karışımı için; un, mısır unu ve galeta ununu ayrı bir kapta harmanlayın.
  4. Zeytinyağını küçük bir tencere ya da tavada kızdırın. Ege otları ve tuzsuz lor peyniri dolgulu kabak çiçeklerini, öncelikle çırpılmış yumurtaya ardında pane un karışımına bulayıp derin yağda kısa süreli kızartın.
  5. Nar gibi kızaran kabak çiçeklerini ortadan ikiye kestikten sonra arzuya göre domates ve salatalık dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi