Çıtır Bamyalı Yufka Dilimi
Az malzemeli ve çok lezzetli yemekleri soframızdan eksik etmiyoruz. Kısa sürede ve 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz çıtır bamyalı yufka dilimi tarifini mutlaka deneyin.
Çıtır Bamyalı Yufka Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 Gram Donuk Bamya
- 50 Gram Pastırma
- 2 Yemek Kaşığı Domates Tapenade
- Tabanı İçin:
- 1 Adet Yufka
- 1 Tutam Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Servis İçin:
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tutam Tuz
Çıtır Bamyalı Yufka Dilimi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bamyaları donukken ufak parçalar halinde kesin, pastırmaları da minik küpler halinde doğrayın, domates tapanede ile birlikte harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırına yerleştirin ve her 10 dakikada bir karıştırarak pişirme işlemine devam edin.
- Taban için, yufkaları ince şeritler halinde doğrayıp tuz ve yağ ile harmanlayın. Orta boy yuvarlak bir tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirip yufkaları üstüne alın hafifçe bastırıp kızarana kadar fırına bırakın.
- Hem bamyalar hem de yufkalar kızardıktan sonra fırından çıkartın.
- Servis etmeden önce yoğurdu biraz tuzla çırpın.
- Yufka tabanını servis tabağına yerleştirin,kenarlara yoğurttan bir kaç kaşık ekleyip ortasına da bamyaları yerleştirin. Yemeğinizi sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.