Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sebze

Yanık Şekerli Kabak Dolması

Sefarad mutfağının özel bir lezzetini sizler için denedik. "Kalavasas Yenas" ismiyle de bilinen yanık şekerli kabak dolması, daha önce yediğiniz hiçbir kabak dolmasına benzemeyecek. Farklı lezzetlere açık olanlar bu tarifi mutlaka denemeli!

Yanık Şekerli Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Orta Boy Kabak
  • 300 Gram Orta Yağlı Dana Kıyma
  • 1/2 Adet Ekmek Içi
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1,5 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
Yanık Şekerli Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yanık şekerli kabak dolması için kabakları soyun, ortadan ikiye kesin ve içlerini kabak oyucu ya da bıçakla boşaltın.
  2. Ekmek içini su ile ıslatın ve fazla suyunu sıkıp kıymaya ekleyin.
  3. Pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Kıymalı harcı kabakların içine tepeleme olacak şekilde sıkıştırarak doldurun.
  5. Geniş, yayvan bir tencerede yağ ve şekeri ekleyin.
  6. Orta ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyip renk alana kadar ısıtın.
  7. Kabakları tencereye alıp dış yüzeyleri renk alana kadar çevire çevire 10 dakika kadar pişirin.
  8. Tencereye son olarak tuz ve sıcak suyu ekleyin. Tencerede kaynamayı gördükten sonra altını kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
  9. Kabaklar tenceredeki suyu çekip yumuşamaya başlayınca tenceredeki kalan sıvıyı kaşıkla yavaş yavaş kabakların üstüne gezdirin.
  10. Yemeği ocaktan alın ve 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Ballı Badem Pastası

Ballı Badem Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahve Ganajlı Muffin

Kahve Ganajlı Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Çikolatalı Tart

Vişneli Çikolatalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rus Keki

Rus Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sakızlı Enginar Mezesi

Sakızlı Enginar Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce