Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Tavada Köstebek Pasta

Tarife fırının fişini çekerek başlayın. Çünkü ona ihtiyacımız bir sonraki tarife kadar yok. Bir tencere, bir tava yeter de artar tatlı mı tatlı köstebek pasta yapmamıza. Kakaosu bol, tadı güzel mi güzel bir kek harcı hazırlıyor, tavada usul usul pişmeye bırakıyoruz önce. Piştikten sonra tadı tam otursun diye dinlenmeye bırakıyoruz.

Diğer yanda tek başına bile kaşık kaşık yenebilecek güzellikte bir pastacı kreması hazırlamaya koyuluyoruz. Kokusu daha yaparken bizi mutlu ediyor. Gerisi mi? E o kadarını da tarife bırakalım.

Tavada Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • Kekin harcı için:
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Pastacı kreması için malzemeler:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Litre Sıcak Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • İçi için:
  • 4 Adet Muz
Tavada Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
  2. Şeker iyice eridiğinde içine sıvı yağı ekleyin ve bir süre daha çırpın.
  3. Karışımın içine kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edin. Güzelce karıştırın.
  4. Tavanızı yağ ile yağlayın ve karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla yayın ve kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirin.
  5. Diğer tarafta pastacı kremasını hazırlayın. Yumurtaları tencerenin içine kırın ve çırpıcı yardımıyla çırpın.
  6. Üzerine toz şeker ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam almasını sağlayın.
  7. Kıvam almaya başladığında içine unu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
  8. Daha önceden kaynattığınız sıcak sütü azar azar ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  9. Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra içine tereyağı ilave edin ve mikser yardımıyla güzelce karıştırın.
  11. Pişirdiğiniz ve dinlendirdiğiniz kekin ortasını çıkarın. Çıkardığınız içi bir kenara ayırın.
  12. Muzların kabuklarını soyun ve tabana yerleştirin.
  13. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasını sürün.
  14. Pastacı kremasını sürdükten sonra ayırdığınız kek içiyle üzerini tamamen kaplayın.
  15. İster soğuduktan sonra, isterseniz ılıkken keserek servis edin. Afiyet olsun.
Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kesme Çorba

Kesme Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabaklı Tavuk Yemeği

Kabaklı Tavuk Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Gafil Gonah

Gafil Gonah

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Puf Poğaça

Kolay Puf Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce