Çikolatalı Panna Cotta
Sadeliğin güzelliği diye bir şey var. Hafif çikolata tadıyla kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz bir lezzet. Üstelik yapımı çok kolay.
Çikolatalı Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler
- 400 Mililitre Krema
- 150 Mililitre Süt
- 8 Yemek Kaşığı şeker
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 çay Kaşığı Vanilya
- 4 Parça Jelatin
Çikolatalı Panna Cotta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Jelatini yumuşaması için 5 dakika çok az suyun içinde bekletin.
- Kremayı, sütü, şekeri, kakaoyu ve vanilyayı pişirme kabına alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra yumuşayan jelatinleri ekleyin ve iyice karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
- Karışımı muffin kaplarına koyarak biraz dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
- 5-6 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra sevdiğiniz meyvelerle süsleyin. Servise hazır! Afiyet olsun.