Yer Fıstığı Ezmesi

Sabah kahvaltılarında bir dilim kıtır ekmeğin üzerine sürerek yiyebileceğiniz enfes bir tarifimiz var! Yer fıstığı ezmesi tarifi ile güne daha lezzetli başlayacaksınız. Dilerseniz ara öğünlerinizde de gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Mutfağa buyurun, malzemeleri çabucak toparlayın ve hazırlıklara başlayın.

Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Tuzsuz Yer Fıstığı
  • 2 çorba Kaşığı Bal
  • 1 çorba Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yer fıstıkları fırında 150 derece 8-10 dakika arası kavrulur.
  2. Bal, kavrulmuş fıstıklar, hindistan cevizi yağı mutfak robotunda 10 dakika karıştırılır.
  3. Bir kavanoza alınır. Tüketileceği zaman bir sofralarda servis edilir. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Lolipop

Ev Yapımı Lolipop

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mini Raw Pasta

Mini Raw Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sosisli Krep

Sosisli Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İrmikli Çikolatalı Lokum

İrmikli Çikolatalı Lokum

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pesto Soslu Mantarlı Erişte

Pesto Soslu Mantarlı Erişte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce