Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Çatal

ve nın dert ortağı kahvaltılık bir tarif çatal. Tarifinde yer alan mahlep kokusuyla beğeniliyor, çörek otu tadına tat katıyor. Dileyen dilediği farklı şekillerde hazırlayabiliyor, tuzlu kurabiye denildiğinde ilk akla gelenlerden biri o oluyor.
İçindeki sirke sayesinde de kıvamı efsane! Hadi gelin, taze taze çatallar yapalım.

Çatal Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamur İçin:
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 4 Su Bardağı Un
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı çörek Otu (arzuya Göre Susam)
Çatal Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ilave edin.
  3. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayın.
  5. Yan duran bir u harfi şekline getirip iki ucunu birleştirin.
  6. Ortalarını dışa doğru bombeleştirerek fırın tepsinize dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
  8. Ardından fırından alıp soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun.
Bisküvili Tavuk Göğsü Sarma

Bisküvili Tavuk Göğsü Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek

Kekikli Yeşil Zeytinli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Ketçap

Ev Yapımı Ketçap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dalgona Kahvesi

Dalgona Kahvesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce