Suffle

Çikolatalı tatlıların yeri tüm tatlı severler için ayrıdır. Aroması ve dokusu mutlu eder; damakta hissedildiği andan itibaren mutluluk getirir. Bir de bu tatlının sıcak ve akışkan olduğunu düşünelim. Böyle bir şey olamaz!

Tüm zamanların en harikulade tatlı tariflerinden biriyle karşınızdayız. Denemeyen çok üzülür, bizden söylemesi! Şimdiden afiyet olsun..

Suffle Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Toz şeker
  • 100 Gram Bitter çikolata
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı (1 Parmak Fazla) Un
  • 1 Paket şekerli Vanilin
Suffle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alın.
  2. Şekerler eriyene ve biraz kabarana kadar çırpın.
  3. Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alın ve dilerseniz benmari usulü, dilerseniz mikrodalga kullanarak eritin.
  4. Eriyen çikolatayı, çırptığınız yumurta ve şeker karışımına ekleyin. Karıştırın.
  5. Un ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın.
  6. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve unu ekleyip elinizle sallayarak kapların her tarafına ulaşmasını sağlayın. Fazla unu silkeleyin. Kapları 2 dakika buzdolabında bekletirseniz kekler piştikten sonra daha kolay çıkacaktır.
  7. Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını, sufle kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafında 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın. Fırınınız hızlı pişiriyorsa 10 dakika yeterli olabilir. Üzerinin kabuk tutup içinin akışkan olduğunu görmelisiniz. 2-3 dakika ilk sıcaklığını attıktan sonra bir tabağı üzerine kapatıp dikkatlice ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun!
Trileçe

Trileçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kekli Supangle

Kekli Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Humus

Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Damla Sakızlı Sütlaç

Damla Sakızlı Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi

Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce