Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Biber Turşusu

Eğri oturalım doğru konuşalım. Elimizden gelse her şeyin içine biber koyar, çoğu öğünde biber yeriz. Onu ne kadar çok sevdiğimize dair birçok kanıtımız da var. Biberin içini doldurup dolmalar yapıyoruz. Kimi zaman peynirle doldurup, nefis bir haline getiriyoruz. Salatamıza, menemenimize koyuyoruz. Hatta üzerine ''Domates, biber, patlıcan'' diye şarkı bile yazıyoruz. İşte biber  yapımı da tam şu noktada devreye giriyor.

Biberin en güzel zamanı yaz olunca, diğer mevsimlerde bulmak zorlaşıyor haliyle. Olsun, biz yine de biber aşkımızdan vazgeçmiyor, onun turşusunu kuruyoruz. Tüm lerde afiyetle yiyoruz. Sevgi bazen turşusunu kurmaktır, ondan vazgeçememektir.

Seni çok seviyoruz biber turşusu!

Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Biber
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 çay Bardağı üzüm Sirkesi
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1,5 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 2 Su Bardağı Su
Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün sıvı malzemeleri bir araya getirin ve tuz eriyene kadar karıştırın.
  2. Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra kavanozlara doldurup üzerine hazırladığınız sıvı karışımı dökün.
  3. Sarımsakları da aralara ekleyin ve kapağını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın.
  4. Turşunuzu hava almayan ılık bir yere kaldırın ve 20 gün bekletin. Bu sürenin sonunda turşularınız hazır olacaktır. Bekleme süresi sizlerin ev şartlarına ve kullandığınız biberin cinsine göre de değişebilir.
  5. Afiyet olsun!
Bonibonlu Kakaolu Kurabiye

Bonibonlu Kakaolu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köz Biberli Çökelek Mezesi

Köz Biberli Çökelek Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Karnabahar Graten

Fırında Karnabahar Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Kıyır Tart

Elmalı Kıyır Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Afrika Kahvesi

Afrika Kahvesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce