Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Apple Pie (Elmalı Tart)

Rendelenmiş elma, kuru kayısı parçaları, ceviz içi ve kuru üzümle hazırlanan iç harç; tereyağlı tart hamuruyla buluştuktan sonra kısa sürede fırında pişiyor. Vanilyalı dondurma ve pudra şekeri eşliğinde servis ediliyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz elmalı tart tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer Barnie's Coffee Kitchen tarifleriyle birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Apple Pie (Elmalı Tart) Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 50 Gram Un
  • 45 Gram Tereyağı
  • 18 Gram Pudra şekeri
  • 1 Gram Tuz
  • 25 Ml. Su
  • Fırın kalıbını yağlamak için:
  • 1 çay Kaşığı Tereyağı
  • İç harcı için:
  • 1/2 Adet Orta Boy Kırmızı Elma
  • 1/2 Adet Orta Boy Yeşil Elma
  • 1 çay Kaşığı Tereyağı
  • 50 Gram Toz şeker
  • 1/4 çay Kaşığı Tarçın
  • 5 Gram Ceviz Içi
  • 2 Gram Kuru Kayısı Küpleri
  • 2 Gram Kuru üzüm
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Servisi için:
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 60 Gram Vanilyalı Dondurma
Apple Pie (Elmalı Tart) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğuk tereyağı, un, pudra şekeri, tuz ve suyu karıştırma kabına alıp pütürsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru tereyağıyla yağladığınız porsiyonluk tart kalıbına bir merdane yardımıyla açarak yerleştirin. Arta kalan hamurları bir araya getirip daha sonra kullanmak üzere bekletin.
  3. Hazırladığınız tart tabanının üzerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açtıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  4. Elmalı iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz yeşil ve kırmızı elmaları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  5. Ayrı bir tavada tereyağı ve toz şekeri karamel haline getirip kuru kayısı küpleri, ceviz içi, kuru üzüm, tarçın ve rendelenmiş elma ilavesiyle suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız tart hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin. Hazırladığınız elmalı iç harcı tart hamurunun iç kısmına doldurun.
  7. Arta kalan hamurdan uzun ince çubuklar şeklinde hazırladığınız hamurları, tartın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin.
  8. Çırpılmış yumurta sarısının bir kısmını tartın üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  9. Fırından çıktıktan sonra oda ısısında dinlenen tartı üzerine pudra şekeri eledikten sonra vanilyalı dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Sosyetik Patates

Sosyetik Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Balık Köftesi

Balık Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mantarlı Biberli Salata

Mantarlı Biberli Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karamelize Bisküvi Ezmeli Dondurma

Karamelize Bisküvi Ezmeli Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce