Pazı Kavurma
Pazı piştiğinde oldukça sulu bir yemeğe dönüşür. Ancak fazla sulu yemeklerden haz etmiyorsanız kavurarak suyunu çekene kadar pişirmeyi tercih edin! Üstelik kavurarak yaptığınız bu pazıyı ister yoğurtla yemek gibi tüketin, isterseniz üzerine yumurta kırıp afiyetle yiyin. Tarifin videosunu da sizler için aşağıya bıraktık.
Afiyet olsun.
Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Demet Pazı
- 3 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
Pazı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
- Pazıları çok minik olmayacak şekilde doğrayalım.
- Kavrulan soğanların içine pazıyı ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kavrulduktan sonra tuzunu karabiberini ve pul biberi ekleyelim. Ocaktan alıp afiyetle yiyelim.