Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Tart

Oda sıcaklığında bekleyen tereyağıyla hazırlanmış tart hamuru, orta kısmında mis gibi elma kokan bir harç ve üzerini tamamen kaplayan tart hamuru. Tart hazırlamak ve beş çayında misafirlerinizle paylaşmak için artık birden fazla nedeniniz var. Bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak, dilim dilim mutluluğun tadını çıkarmak için mutfağa davetlisiniz.

Servis aşamasında üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin. Afiyetler olsun.

Tart Tarifi İçin Malzemeler
  • Tart hamuru için:
  • 5 - 5,5 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 100 Gram Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Su
  • İçi için:
  • 4 Adet Elma
  • 1/2 Su Bardağı şeker
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için; un hariç hepsini bir araya getirip güzelce karıştırın.  
  2. Azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurun beşte birini ayırarak dondurucuya kaldırın. Geri kalan hamuru buzdolabında bekletin.
  4. Elmaları rendeleyip tencereye alın, şekeri de ilave ederek kavurun.
  5. Tüm suyunu çekince tarçını ekleyin.
  6. Dinlenen hamuru hafif unlu tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış kaba yerleştirin.
  7. Üstüne elmalı harcı yayın.  
  8. Onun üstüne de dondurucudan hamuru rendeleyip fırına verin.  
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda pudra serperek servis edin.Afiyet olsun!
Balık Biber Turşusu

Balık Biber Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patlıcan Omleti

Patlıcan Omleti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Tart Kek

Limonlu Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çağla Bademli Kuru Cacık

Çağla Bademli Kuru Cacık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sağlıklı Kış Kurabiyesi

Sağlıklı Kış Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce