Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği

2023-09-16 16:14:14 - Yemeklik.com.tr

Siyah göbekli minik fasulyeler olan kurutulmuş börülcenin; kolesterolü düşürmesinden, şekeri dengelemesine, A vitamini deposu olmasından iyi bir protein kaynağı olmasına dek çeşit çeşit faydası var. Özellikle ve bir beslenme düzeninin takip edenlerin vazgeçilmez besin kaynaklarından olan bu sevimli börülceler, zeytinyağlı harika bir tencere yemeği olarak soframıza geliyor. Karşınızda bol zeytinyağlı kuru börülce yemeği tarifi!

Küçük - büyük tüm ailenin severek yiyeceği, sade, abartısız ve oldukça kolay hazırlanan bu nefis yemeği, siz de sofranıza davet etmek isterseniz tarifimiz sizi bekliyor. Zeytinyağlı kuru börülce yemeğini yapanların şimdiden ellerine sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz.

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi İçin MalzemelerZeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz börülceleri süzdükten sonra bir tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave ettikten sonra, börülceler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika haşlayın.
  2. Börülceler haşlanırken; soğanı, havucu ve biberi küp küp doğrayın.Haşlanmış börülceleri süzün ve bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını alıp, kızdırın.
  3. Doğranmış soğanı pembeşelene dek kavurun ve ardından doğranmış biberi de ekleyip, biraz daha kavurun.
  4. Doğranmış havucu ve salçayı da ilave edip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  5. Haşlanmış börülceleri ve 5 su bardağı kaynar suyu ekleyip, güzelce karıştırın
  6. Tuzunu da ilave ettikten sonra, kaynayana dek karıştırın ve altını kısıp, kapağını da kapatıp, yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  7. Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi