Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sebze

Zencefilli Karnabahar Mantısı

Efsane bir mantı çeşidiyle geldim. Bugün, karnabahardan mantı yapıyoruz!

Zencefilli Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Karnabahar
  • 1/2 Kilogram Kıyma
  • 1 çay Kaşığı Toz Zerdeçal
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2-3 Yemek Domates Sos
  • 1 Adet Soğan
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • 1/4 Bağ Maydanoz
  • 1 Kase Yoğurt
Zencefilli Karnabahar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharı çok büyük olmamak şartıyla bölüp parçalayalım, yıkayıp süzelim. Sonra büyük bir kaba alalım ve içine yağ, zerdeçal ve arzuya göre baharatları ekleyelim. Bir güzel harmanlayalım.
  2. Fırını açalım, 180 derecede ısınmaya başlasın. Harmanlanan karnabaharı fırın tepsisine dizelim, fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  3. Tavaya kıymayı alalım, kavrulsun. İçine soğanları doğrayalım ve ekleyelim. Sonra salça ve domates sosu ekleyelim.
  4. Tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kaynamaya yakın sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  5. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Tüm malzemeleri birleştirelim. Afiyet olsun.
Muz Ganajlı Cupcake

Muz Ganajlı Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Tam Kıvamlı Mercimek Çorbası

Tam Kıvamlı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köfteli Bal Kabağı Çorbası

Köfteli Bal Kabağı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Nohutlu Köz Patlıcan

Fırında Nohutlu Köz Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kakaolu Pudingli Kurabiye

Kakaolu Pudingli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce