Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Fırınlanmış Dilim Karnabahar

Fırında Dilimlenmiş Karnabahar, yanında da limonlu sarımsaklı yoğurtla tek başına mükemmel bir tarif bence...Yaparken “yine mi karnabahar” sözleri “güzelmiş aslında” ya dönünce sevinen tek ben olamam değil mi? Afiyetler olsun.

Fırınlanmış Dilim Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
  • Karnabahar İçin:
  • 1 Adet Karnabahar
  • 5 Diş Sarımsak
  • Pişirme Sosu İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Köri
  • 1 çay Kaşığı Fajita Baharatı
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Limon Sos İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Süzme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
  • 4-5 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Fırınlanmış Dilim Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabahar İçin:
  2. Karnabahardan 1 buçuk parmak kalınlığında (3 cm) dilimler kesin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Bir kasede pişirmek için kullanılan sos malzemelerini karıştırın. Dilimlerin iki tarafını da fırçayla soslayın. Sarımsakları da kolay alınacak bir yere tepsiye yerleştirin.
  4. Önceden 200 dereceye fan ve alt üst ayar bir arada ısıtılan fırında 30-40 dakika karnabahar kızarana, çatal batınca yumuşayana kadar pişirin. İlk 15. dakikada sarımsakları çıkarın.
  1. Yoğurt Sos İçin:
  2. Pişen sarımsakları ve diğer sos malzemelerini blender'da pürüzsüz şekilde karıştırın. Pişen karnabaharları dikkatlice servis tabağına alın. Yoğurt sos, limonla ve isteğe bağlı olarak nar taneleriyle süsleyerek ılık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Sebzeli Fırın Tavuk

Kremalı Sebzeli Fırın Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mezelik Çanak Kavurma

Mezelik Çanak Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma

Hindistan Cevizli Çikolata Kaplı Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Gerçek Ramazan Pidesi

Gerçek Ramazan Pidesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fakir Pastası

Fakir Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce