Yumurtasız Pastane Supanglesi
Yumurtasız, nişastasız, kremasız nefis bir pastane supanglesi tarifi karşınızda. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlıyı kaçırmayın.
Yumurtasız Pastane SupanglesiTarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 5 Yemek Kaşığı şeker
- 4 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sürülebilir çikolata
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 50 Gram Bitter çikolata
Yumurtasız Pastane SupanglesiTarifi Nasıl Yapılır?
- Pastane supanglesi için şeker, kakao ve unu bir kapta karıştırın ve kenara alın.
- Sütü tencereye boşaltıp kaynatın. Kaynayan süte, karıştırılmış kuru malzemeleri ekleyin. Hızlıca karıştırın.
- Yoğunlaşınca iki dakika daha kaynatıp içine bitter çikolata ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Tereyağı, sürülebilir çikolatayı da ekleyip karıştırın. Blenderdan geçirin. Gerekirse ayrı bir kaba supangleyi aktarın, daha hızlı soğusun.
- Her dört, beş dakikada bir karıştırarak iyice soğutun, kabuk bağlamasını önleyin. Soğuduktan sonra tekrar blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvamda kaselere aktarın.
- Pastane supanglesini, üzerine çikolata parçası ve toz fıstık ilave ederek süsleyebilirsiniz.