Yumoş Poğaça

2023-09-21 10:17:22 - Yemeklik.com.tr

Bu zamana kadar çok poğaça denediniz. Kiminin kıvamı çok sert oldu, kimi de çok kabarmadı. Bir türlü aradığınız o dokuyu bulamadıysanız şimdi tam sırası! Tam ölçülü kıvamıyla anne poğaçası tadında bir tarif geliyor. İşin sırrı süt ve maya karşımında saklı. Önce ılık sütle mayayı bir güzel buluşturup mayayı aktif hale getiriyoruz. Ardından da unla buluşturarak ele yapışmayan efsane bir poğaça hazırlıyoruz. Fırından kokuları yükselmeye başladı bile. Karşınızda: Yumoş poğaça.

Yumoş Poğaça Tarifi İçin MalzemelerYumoş Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Küçük bir tencerede su, süt ve toz şekeri karıştırıp hafifçe ısıttıktan sonra mayalanması için kenara alın. (Üzeri köpük köpük olunca mayalanmış demektir.)
  2. Yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
  3. Köpük köpük olmuş mayaya ekleyin.
  4. Daha sonra azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın.
  5. Çok az ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın. (Hafif ısıltılmış bir fırının içinde mayalanma işlemi daha kısa sürecektir.)
  6. Mayalanıp kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve un serptiğiniz tezgahın üzerinde elinizle açın. İçine dilediğiniz kadar çekirdeği çıkarılmış zeytin yerleştirin. Hamuru güzelce kapatın ve tepsiye tersini çevirerek yerleştirin.
  7. Tüm poğaçaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerini bir mutfak örtüsü ile örtün ve yaklaşık yarım saat tepsi mayası için bekletin.
  8. Tepsi mayası gerçekleştiğinde yumurta sarısına çok az süt ilave ederek bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve üzerine susam serpiştirin.
  9. Önceden ısıltılmış fırında alt üst 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra poğaçalarınız hazır olacaktır.
  10. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi