Tavuk Burger

2023-09-17 00:07:44 - Yemeklik.com.tr

Bir tane asla yetmez Aslında çok doyurucu ama hani insanın karnı doyar ama gözü doymaz ya işte tam da öyle bir tarif. Her şey tam kıvamında, fast food aşığı biriyseniz bile bir daha hiçbirinden almayacaksınız öyle iddialı ve leziz.

Ben içine ketçap gibi ekstra yan ürünler koymadan bir tadına bakın derim. Çünkü salatanın sosu öyle güzel ki hiçbir şey değiştirmesin isteyeceksiniz. İsteğe bağlı içine jalapeno da koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Tavuk Burger Tarifi İçin MalzemelerTavuk Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 tane tabağı tezgâhımıza alalım, 1.ye un + yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber; 2.ye yumurta, hardal, sarımsak, ve yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber; 3.ye ise galeta unu + yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber koyup her tabağı ayrı ayrı güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ayrı bir tabakta marulları güzelce yıkayıp ince ince dilimliyoruz. Üzerine pul biber, tuz, karabiber, köri ve mayonezi ekliyoruz.
  3. Göğüs etiniz eğer tek parça ise maksimum kalınlığı 1 parmak olacak şekilde yanlamasına ikiye bölmenizi tavsiye ederim. Çok kalın olduğunda zor pişecektir ya da ortası çiğ kalabilir.
  4. Son olarak hamburger ekmeklerimizi tost makinesinde hafif ısıtıyoruz ve üzerine tavadan kızarmış bir tavuk koyup ardından marullu salata karışımımızı koyuyoruz. Üzerini kapatıp afiyetle yiyoruz.

Daha Fazla Gönderi