Samsa Tatlısı
2023-09-17 00:56:10 - Yemeklik.com.tr
tadında ama baklava hamuru açmanın zahmetiyle sizi uğraştırmayacak bir tatlı olsaydı çok da güzel olmaz mıydı ? İşte karşınızda samsa tatlısı . Aslen Girne’ye özgü olan, canımızın içi Türk mutfağımızın bir başka güzelliği oluyor kendileri.
Samsa tatlısı sayesinde, en özel misafirlerinize hava atabilir, baklava yaptım diye gururla anlatabilirsiniz. Milföy hamuruyla yapılan bu , baklava hamuru açmaya vakti olmayan ama yine de ev baklavasından vazgeçemeyenler için baş tacı olacak. Yemeye doyamayacaksınız.
Samsa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- 8 Yaprak Milföy Hamuru
- 1 Su Bardağı Toz Badem
- 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 2 Adet Yumurta Beyazı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- Şerbeti için:
- 6 Kahve Fincanı Toz şeker
- 4 çay Bardağı Su
- 3-4 Damla Limon Suyu
- Süslemek için:
- 2 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Tatlı sıcak, şerbet ise soğuk olmalı. Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın ve hafif koyulaşana dek kaynatın.
- Ardından bir kaç damla limon suyunu da ilave ederek 3-4 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarının çözülmüş ve kullanıma hazır olması gerekiyor. Milföy hamurlarınız hazırsa, her bir yaprak hamuru, yapışmaması için bir miktar unla birlikte bir merdane yardımıyla inceltin.
- Dikdörtgen şeklinde hamurlar elde etmiş olacaksınız.
- İç dolgusunu hazırlamak için; bir kapta bademi, toz şekeri ve yumurta beyazlarını güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bu karışımı, açtığınız hamurların uzun kenarına, kenar boyunca yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız hamurları uzun olarak, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin ve bu şekilde yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlendirme süresinin sonunda, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde dilimleyin ve aralıklarla fırın tepsisine yerleştirin. İsteğinize göre bu aşamada üstlerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üstlerine gezdirin. Şerbeti tamamen çektiklerinde, Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.