Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Yoğurtlu Pırasa Kavurması

Soğangillerin yakın akrabası, kış aylarının baş tacı, canımızın içi, gözümüzün nuru pırasalar. Onlarla ne yapsak çok ama çok güzel oluyor. Zeytinyağlısından, böreğine, etlisinden, çorbasına dek bin bir farklı tarife baş kahraman olan pırasaları alalım ve onları en sade, en duru halleriyle soframıza konuk edelim. Yoğurtlu pırasa kavurması, hem ana yemek hem de bir yancı olabilecek kadar leziz ve pratik. Haydi şimdiden ellerinize sağlık olsun ve afiyetler olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Pırasa (ayıklanmış, Temizlenmiş)
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da kıyın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşene dek kavurduktan sonra, doğradığınız pırasaları da ekleyin.
  2. Pırasalar suyunu salıp tekrar çekene ve güzelce yumuşayana dek ara ara karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  3. Pırasalar pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve bir küçük tavada ısıttığınız zeytinyağında toz kırmızı biberi kızdırın.
  4. Pırasaları bir servis tabağına alın, üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve son olarak da kavrulmuş biberleri de gezdirip servis edin.Afiyetler olsun!
Bademli Pilav

Bademli Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Dağılmayan İçli Köfte

Dağılmayan İçli Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Hardal Soslu Tavuk Salatası

Hardal Soslu Tavuk Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce