Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Vişneli Güllaç

Ramazan ayının vazgeçilmezi, hem hafif hem de lezzetiyle sütlü tatlıların gözdesi güllacı bir de böyle deneyin. Vişneki güllaç karşınızda.

Vişneli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Güllaç Yaprağı
  • 8 Su Bardağı Süt
  • 3 Su Bardağı şeker
  • 1/2 Su Bardağı Ceviz
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Antep Fıstığı
  • 8-10 Adet Vişne
Vişneli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin tencerede süt ve şekeri kaynatın. Güllaç yapraklarını borcamın altına kırarak yerleştirin. Daha sonra sütü üzerine dökerek ıslatın. 4 kat aynı işlemi uygulayın.
  2. Arasına rondodan çektiğiniz cevizleri serpin. Üzerine tekrar güllaç yapraklarını yerleştirin. Süt dökün.
  3. En son kata da sütü dökerek buzdolabında 2 saat bekletin. Beklettikten sonra dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve dilimlere vişne koyun.
Pratik Tiramisu Topları

Pratik Tiramisu Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Süt Reçelli Brownie

Süt Reçelli Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Fasulye Köftesi

Kuru Fasulye Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hibiskus Şerbeti

Hibiskus Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pudingli Kek

Pudingli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce