Yoğurtlu Kıymalı Erişte
Klasik li tariflere yenilik getiren nefis bir tarifimiz var. Kıymalı harcı ve yoğurt sosu ile kaşık kaşık yediren, kalabalık misafir sofralarında şık bir sunumla sofralarınızda yerini alacak bir .
Farklı imize de göz atmanızı öneririz. Afiyet olsun!
Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Erişte
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Kıymalı Harç İçin:
- 300 Gram Dana Kıyma
- 1/3 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kimyon
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- Yoğurt Sos İçin:
- 1 Kase Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Tuz
- Üzeri İçin:
- 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kıymayı kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Son aşamada baharatlarını ekleyin.
- Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin. Ardından erişteleri ekleyip renk alana kadar kavurun.
- Sıcak suyu ve tuzu ekleyip pişirmeye bırakın.
- Pişen erişteleri servis tabağına alın.
- Sarımsak ve tuz eklediğiniz yoğurdu çırpın ve üzerine ekleyin.
- Kıymalı harcı ekleyin.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
- Afiyet olsun!