Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Yoğurt

Sindirimi kolaylaştıran, pek çok hastalıktan vücudu koruyan, kolesterol emilimini azaltan yoğurt önemli bir besin kaynağı. Buzdolabımızın demirbaşlarından olan yoğurdu, sadece iki malzemeyi kullanıp aşağıda okuyacağınız püf noktalarına uyarak evde hazırlamak ve gönül rahatlığıyla tüketmek mümkün.

Yaşasın evde yoğurt yapımı. Yanına hangi i yapacağınız size kalmış.

Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Kg. çiğ Süt
  • 3-4 Yemek Kaşığı Yoğurt (oda ısısında Olmalı)
Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütünüzü derin bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe ya da kaşık yardımıyla sütünüzü havalandırarak karıştırın.
  2. Ocağın altını kapatıp sütün ılınmasını bekleyin. Serçe parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin. Eğer parmağınızı 8 saniye sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağınızı yakıyorsa olmuş demektir.
  3. Maya için 3-4 yemek kaşığı yoğurdun içerisine sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılınsın. Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç kez karıştırın. Tencerenin üzerine buharlaşıp sulanmaması için süzgeç kapatın.Bir bezle de örtün.
  4. Kaplara bölüştürüp üzerini örtün..5-6 saat bu şekilde üzeri hiç açılmadan bekletin.
  5. Süre sonunda yoğurtlarınız tutmuşsa ağızları açık bir şekilde oda sıcaklığana gelmesini bekleyin. Sonrasında buzdolabına kaldırın. Bir gün ağzı açık şekilde dolapta bekletin. Afiyet olsun.
Blue Velvet Cake

Blue Velvet Cake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muzlu Kremalı Tart

Muzlu Kremalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Üzümlü Çikolatalı Kurabiye

Üzümlü Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şeftali ve Kirazlı Smoothie

Şeftali ve Kirazlı Smoothie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soya Soslu Hindili Ekmek Dilimleri

Soya Soslu Hindili Ekmek Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce