Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması

Yeşil elma ile hazırlayacağınız bu zeytinyağlı tarif hem pratik hem de oldukça hafif. Mutfak sizleri bekliyor.

Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Kilogram Yer Elması
  • 1 Adet Orta Boy Havuç
  • 1 Adet Yeşil Elma
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Adet Mandalina
  • 1/2 Adet Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Dal Kereviz Sapı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Zeytin
Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye zeytinyağı ve ay şeklinde doğranan soğanları ekleyin ve hafif soteleyin.
  2. Orta irilikte doğradığınız yer elmalarını ve verev doğradığınız havucu da ekleyin ve 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyin. Ağzını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  3. Hafif yumuşayınca portakal, mandalina ve limon suyuna tuzu karıştırın ve üzerine gezdirin, ağzını kapayın pişirmeye devam edin.
  4. Elmaların kabuklarını soyun, tekerlek şeklinde doğrayın ve üzerine dizin. Suyu iyice çekmişse yine çok az sıcak su eklemesi yapın.
  5. Elmalar yumuşayınca kıyılmış kereviz saplarını serpiştirin 2-3 dakika pişirin. Altını kapayın, dinlenmeye bırakın.
  6. Servis tabağına alınca zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Kremalı Top Kurabiye

Kremalı Top Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kibrit Patates Kızartması

Kibrit Patates Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etsiz Galacoş

Etsiz Galacoş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
3 Kültür Tabağı

3 Kültür Tabağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Orijinal Falafel (Nohut Köftesi)

Orijinal Falafel (Nohut Köftesi)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce