Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #glutensiz

Havuçlu ve Mısır Unlu Creme Brulee

Creme Brulee için bilinen en eski tarif, François Massialot’un yemek kitabı "Cuisinier Royal Et Bourgeois"te yer alıyor. 1700'lü yıllardan bahsediyoruz! İşte o zamanlardan günümüze kadar, bu enfes tatlının birçok yorumlaması üretildi. Pastane vitrinlerinde her gördüğünüzde; karamelize şeker katmanı, sade görüntüsü ve buram buram yayılan kokusuyla aklınızı başınızdan alan creme brulee tarifinin bu versiyonunuda çok seveceğinize eminiz!

Tarifimizin ilhamını, sevgili Rabia Solmazer'den aldık. Kendisi Instagram sayfamızda düzenlediğimiz tarif yarışmamıza katıldı ve 1000'i aşkın yorumun içerisinden, en yaratıcı ve uygulanabilir bulduğumuz bu harika creme brulee tarifini bizlerle paylaştı. Kendisine tekrar teşekkür eder, yarışma birincisi olduğu için tebriklerimizi sunmak isteriz! Mutfağımızda uygulamasını yaptığımız havuçlu ve mısır unlu creme brulee'yi biz çok sevdik. Tam bir sonbahar tarifi! Sizler de dener, keyifli yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Şimdiden afiyet olsun!

Havuçlu ve Mısır Unlu Creme Brulee Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Labne
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 2 Paket Vanilin
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Üzeri İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
Havuçlu ve Mısır Unlu Creme Brulee Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ufak bir tencerede tereyağı ve mısır ununu kokusu çıkan kadar kavurun.
  2. Karışıma sütü azar azar ve sürekli karıştırarak yedirin. Tencereye rendelenmiş havuçları, labneyi ve çubuk tarçını da ekleyip bir taşım kaynatın.
  3. Karışıma vanilyayı ekleyin, karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  4. Geniş bir kasede yumurta sarıları ve şekeri çırpın, daha önce hazırladığınız karışımı azar azar içine ekleyip köpürtmeden karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı süzün ve fırın kaplarına paylaştırın.
  6. Fırın kaplarını temiz bir mutfak bezi yerleştirdiğiniz tepsiye alın, kapların ortasına gelecek kadar sıcak su doldurduğunuz tepsiyi, 125 derecelik fansız fırına yerleştirin ve 35-40 dakika pişirin.
  7. Creme brulee kaplarını önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  8. Soğuyan tatlıların üzerine ince bir kat toz şeker serpin, pürmüzle yakın, ardından bir ince kat daha serpin ve onu da yakın.
  9. Tatlıyı, şeker sertleştikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Poşette Tavuk Şiş

Poşette Tavuk Şiş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftalili Kremalı Tatlı

Şeftalili Kremalı Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sardalya Buğulama

Sardalya Buğulama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Crumble Dilimleri

Çilekli Crumble Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Fette

Nohutlu Fette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce