Yalancı Çi (Çiğ) Börek

2023-09-20 18:58:45 - Yemeklik.com.tr

Et tüketmeyenler de bundan sonra çi börek yiyebilecek. Sadece onlar değil, et tüketimini azaltmak isteyenler veya daha ekonomik alternatifler arayanlar için de bu tarif tek kelimeyle şahane! Mantarı bu tarifte et yerine kullanıyoruz. Lezzetinden hiçbir şey eksilmiyor hem de bu çi börek inanılmaz lezzetli oluyor. Mantarları kıyma şeklinde çok minik minik doğruyoruz, soğanlı salçalı bir harçla pişiriyoruz. Kızgın yağda kızartıp afiyetle tüketiyoruz. Farklı lezzet arayanların favorisi olacak bu tarifi denemek için tarifimize buyurun.

Yalancı Çi (Çiğ) Börek Tarifi İçin MalzemelerYalancı Çi (Çiğ) Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için malzemeleri derin bir kaba alın.
  2. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp dinlendirin
  3. . Bu esnada harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Tavada soteleyin.
  4. Mantarları dilerseniz robotta çekin ya da bıçak yardımıyla çok minik olacak şekilde doğrayın.
  5. Mantarları da tavaya ekleyin ve soteleyin.Üzerine salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  6. Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün, elinizle yuvarlayıp beze yapın.Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  7. İçerisine harçtan koyun.
  8. Sıkıca ağzını kapatıp kenarlarını kesin.
  9. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  10. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi