Fırında Kaşarlı Karnabahar

2023-09-30 12:12:05 - Yemeklik.com.tr

Bu zamana kadar yediğiniz bütün karnabaharları unutun! Üstelik öyle bir lezzet ki yerken kendinizi sanki fırında makarna yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Fakat iyi haber, tarifimiz gayet sağlıklı. Bu zamana kadar yaptığım birçok fırında karnabahar tarifi arasında kendimce en uygun oranlarda en uygun bileşenleri bulduğuma inanıyorum. İster yoğurtlayarak ister ketçapla yiyin.

Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi İçin MalzemelerFırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle karnabaharı güzelce yıkayıp saplarından ayırarak çiçeklerini ortaya çıkarıyoruz. Ardından tuzlu suda (isterseniz bir tutam karabiber de katın) karnabaharı haşlıyoruz.
  2. Yaklaşık 10-15 dakika sonra çatal kolay batabilecek kıvama geldiğinde suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kaşar peynirini rendeleyip dolaba koyuyoruz ki karnabaharın üzerine serptiğimizde çabuk kurumasın.
  4. Kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıyoruz, ardından karnabaharları bu sosa buluyoruz.
  5. Isıya dayanıklı borcam veya fırın tepsisinin tabanına ayçiçek yağı sürüyoruz. (Fazla sürmemeye dikkat edelim.)
  6. Ardından soslu karnabaharları tepsiye alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarmaya başlayana kadar bekletiyoruz.

Daha Fazla Gönderi