Yağlı Ev Turşusu
2023-09-17 01:07:49 - Yemeklik.com.tr
Doğal probiyotik kaynağı turşunuzu evde hazırlamak o kadar kolay ki, marketlerdeki hazır ve tatsız turşuları yemeyin. Malzemeleri yapacağınız miktara göre ayarlayabilirsiniz. Bu tarifle 1700 cc’lik 3 kavanoz rahatça doluyor.
Yağlı Ev Turşusu Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Adet Lahana
- 1/2 Kilogram çengelköy Salatalık
- 1/2 Kilogram Sivri Biber
- 1/2 Kilogram Havuç
- 1 Baş Sarımsak
- 6 çorba Kaşığı Kaya Tuzu
- Tüm sebzeleri yıkayın ve iri lokmalar olarak doğrayın.
- 1 baş sarımsağı ayıklayın, ister bütün ister ikiye bölerek tüm sebzelerle birlikte büyük kapta karıştırın.
- 6 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyin ve karıştırın. Tuz miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz. 3 saat dinlendirin.
- Daha sonra kavanozlara üstünden bastırarak sıkıca doldurun.
- Buzdolabında 3 ay bozulmadan durabilir.