Puf Böreği
2023-09-16 23:20:38 - Yemeklik.com.tr
Kahvaltıdan çay saatine kadar farklı öğünlerde rahatlıkla servis edilebilecek çıtır bir puf böreği. Hazırlaması oldukça kolay, sadece hamurun 45-50 dakika kadar dinlenmesi gerekiyor. Bir saat erken kalksanız kızarmış börekleriniz hazır.
İster peynirli, ister kıymalı. Bulut gibi kabarmış, nar gibi kızarmış puf böreği.
Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3,5 - 4 Su Bardağı Un
- İçi için:
- 200 Gram Beyaz Peynir
- 1/3 Demet Maydanoz
- Kızartmak için:
- 2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
- Unu da azar azar ilave edin.
- Yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak,yumuşak bir hamur olmalı.
- Cevizden büyük parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
- İç harcını koyduktan sonrada yarım ay şeklinde kapatarak,kenarlarını bastırın.
- Tavaya yağı alıp kızdırın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!