Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Üzüm Turşusu

Evde yapabilceğiniz turşu tariflerine bir yenisi ekleniyor. Üzümü sadece meyve olarak değil, kurarak da tüketebilirsiniz. Videolu anlatımında tarifin tüm detaylarını bulabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Üzüm Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kavanoz üzüm
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Tane Karabiber
  • 1 Tutam Tane Kişniş
  • 1 çay Kaşığı Toz şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
  • 1/2 çay Bardağı üzüm Sirkesi
Üzüm Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kaynar suda kavanoz ve kapakları sterilize edin. Üzümleri yıkayıp süzdükten sonra kavanozda boşluk kalmayacak şekilde içine doldurun. Burada salkımları makasla küçültebilirsiniz.
  2. Kavanozun içine sarımsak, baharatlar, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyin kalan boşluğu da soğuk içme suyuyla doldurun.
  3. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Tuz ve şeker hafif eriyene kadar kavanozu çalkalamadan bir kaç defa ters düz edin. Ardından kavanozu karanlık ve serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 2 günde bir kavanozu kontrol edip eğer tuz hala erimediyse bir defa daha ters düz edebilirsiniz.
  4. Onuncu günün sonunda turşunuzu açıp yiyebilirsiniz. Açtığınız turşuyu da buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
     
Tavuk Güveç

Tavuk Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Terbiyeli Ispanak Çorbası

Terbiyeli Ispanak Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Sehven Muhallebisi

Sehven Muhallebisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Black Cod (Siyah Morina) Balığı

Black Cod (Siyah Morina) Balığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çalı Fasulyesi Salatası

Çalı Fasulyesi Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce