Yemeklik.com.tr 5 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Tuzlu Simit

Pastanelerde yemeye alıştığımız tuzu simit tarifini sizlerle buluşturuyoruz. Bu tarif sayesinde kıyır kıyır, tazeliğini birkaç gün koruyan tuzlu simitler elde edeceksiniz.

Hamur işlerinin yıldızı olacak bu tarifi kaçırmayın. Malzemeleriniz hazırsa sizi mutfakta bekliyoruz. Afiyet olsun!

Tuzlu Simit Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı şeker
Tuzlu Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta sarısı ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice karıştırın. Sıvı yağı ilave edin.
  2. Yoğurt ve sirkeyi de ekleyip karıştırın.
  3. Kabartma tozu, tuz, şeker ve unu da ekleyip hamuru hazırlayın; yoğurarak toparlayın.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparın, elinizle halka (simit) şeklini verin.
  5. Halkaları önce yumurta beyazına, sonra susama bulayın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece, fanlı fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Tuzlu simit hazır. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!
Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Üç Farklı Hazır Puding

Üç Farklı Hazır Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi

Portakal Dolgulu Ev Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Leblebi Çorbası

Leblebi Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce