Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Tuzlu Profiterol

Profiterol deyince akla hemen tatlı hamur topları gelecektir fakat gelin bu sefer tuzlu severleri aynı doku ve kıvamıyla keyiflendirecek bir tuzlu atıştırmalık yapalım!

Közlenmiş biber ve patlıcanla yapacağımız iki farklı sosu da dilerseniz farklı hamur işlerinde, ızgaralarda, kahvaltılarda ya da dip sos olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Tuzlu Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 ¼ Su Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı şeker
  • 1/2 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Eski Kaşar Peyniri
  • Patlıcan Sos İçin :
  • 2 Adet Köz Patlıcan
  • 1 Su Bardağı Labne
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Köz Biber Sos İçin:
  • 2 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Tuzlu Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İşe hamuru yaparak başlayalım. Bir tavaya öncelikle su, şeker, tuz, toz kırmızı biber ve tereyağı koyup orta ateşte hafifçe kaynatın. Kayanayan karışıma unu ekleyip fazla nem kalmayana kadar pişirin. 
  2. Pişen hamuru derin bir kaseye alın ve iki üç dakika havalandırın.
  3. 4 yumurtayı tek tek hamura yedirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. İçerisine son olarak üç yemek kaşığı eski kaşar ekleyin ve sıkma torbasına alın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru ufak boyutlarda sıkın. Üzerinde ince çıkıntılar var ise su ile düzeltin. Son yumurtanızı çırpın ve hamurların üzerine sürün.
  5. Eski kaşar serpin ve 190 derecelik fırında 25-30 dk. pişirin. Pişmiş hamur toplarını soğuması için dinlendirin.
  6. Patlıcanları doğrayıp, labne, tuz ve karabiberle birlikte blenderdan geçirin ve sıkma torbasına alın.
  7. Köz biberleri, zeytinyağı, nar ekşisi, sarımsak, tuz ve karabiberle birlikte pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
  8. Soğumuş hamur toplarını altlarından girerek patlıcan kreması ile doldurarak  servis tabağına alın dilerseniz üzerine peynir ve taze baharat serpebilirsiniz. Bandırmak için de kırmızı biber sosu ile servis edin. Afiyet olsun.
Brownie Islak Kurabiye

Brownie Islak Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sebzeli Krep

Sebzeli Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Buğday Unlu Şeftalili Galette

Tam Buğday Unlu Şeftalili Galette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soya Soslu Balık Böreği

Soya Soslu Balık Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bol Susamlı Peynirli Poğaça

Bol Susamlı Peynirli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce