Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Tirit

Türkülerden aşina olduğumuz tirit, kelime kökeni olarak Farsça olsa da çok fazla Orta Asya kültürü taşıyan bir .

Aşağı yukarı her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesi. Bazı yörelerde düğün yemeği olarak bile servis edilen tirit, kaz tiridi versiyonuyla Samsun'un bazı ilçeleri tarafından patenti alınmış bir yemektir.

Tirit Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Dana Eti
  • 2-3 Adet Tırnak Pide
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Düdüklü tenceye etleri alın ve kavurun. Kapağını kapatıp etler didik didik oluncaya kadar pişirin.
  2. Pideler küp küp kesin. Servis tabağına alın.
  3. Üzerine et suyundan gezdirip pideleri ıslatın. Çırpılmış yoğurdu ekleyin.
  4. Sos tenceresinde yağı kızdırın.
  5. Etleri yoğurdun üzerine ekleyin. En son yağı gezdirip maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Fırfırlı Krep

Fırfırlı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Fincan Tatlısı

Pratik Fincan Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay İrmik Muhallebisi

Kolay İrmik Muhallebisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Süslü Kurabiye

Elmalı Süslü Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce