Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Tavuklu İmam Bayıldı

İnanılmaz lezzetli, patlıcan ve tavuğun muhteşem uyumuna şahit olacağınız tavuklu imam bayıldı karşınızda. Mutlaka deneyin.

Tavuklu İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 1 Adet Büyük Boy Domates
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Yarım Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Parça Haşlanmış Tavuk Göğsü
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (arzuya Göre)
Tavuklu İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları pijama desenli olacak şekilde soyun ve büyüklüğüne göre 3 veya 4'e bölün. Yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları kızgın yağda kızartın.
  2. Kızarttığınız patlıcanların içlerini kaşık, bıçak vs. yardımıyla çıkartın.(Çıkardığınız bu patlıcanları atmayın mutlaka değerlendirin.)
  3. İç harcı için; soğanları doğrayın ve zeytinyağında kavurun, dilerseniz salça da ekleyebilirsiniz. Ardından biberleri ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Küçük küçük doğradığınız domatesleri de ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek pişirin.
  5. Patlıcanların içerisinden çıkardığım fazla ürünü bu aşamada ben sarımsak ile dövdükten sonra iç harcıma ekledim. Dilerseniz siz farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
  6. Pişen iç harcını patlıcanların içine doldurup üzerlerine tiftiklediğiniz tavuk göğsünü ekleyin.
  7. Üzeri için; 1 kase sıcak suda 1 tatlı kaşığı salçayı eritin ve biraz zeytinyağı ekleyin,ardından bu karışımı patlıcanların üzerine gezdirip 15 dakika pişirin.
  8. Pişen patlıcanların üzerine tiftiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin.
Maydanozlu Peynirli Poğaça

Maydanozlu Peynirli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bardakta Ganajlı Tiramisu

Bardakta Ganajlı Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastırmalı Kereviz Kroket

Pastırmalı Kereviz Kroket

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yağ Mantısı

Yağ Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
İran Pilavı

İran Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce