Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Tavuk Girdap

İnceltilmiş tavuk etine çıtır pastırmaları sarıyoruz; ızgara tavasında 4-5 dakika her yönünü kızartıyoruz. Arkadaş toplanmalarına, aile yemeklerine, sevdiğiniz özel bir insana yapmak için harika bir yemek seçimi bu!

Yanında muhteşem bir pilav ya da makarna ile değmeyin keyfinize! Afiyet olsun..

Tavuk Girdap Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 100 Gram Pastırma
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tavuk Girdap Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk etlerini streç film ya da benzeri bir materyal arasına alın ve güzelce inceltin. Et dövücü ya da ağır bir materyal ile yapabilirsiniz.
  2. İncelttiğiniz etlerin üzerine pul biber, kekik, karabiber ve zeytinyağını birleştirerek yedirin.
  3. Pastırmaları yağsız tavada 2 şer dakika çevirerek pişirin.
  4. Pastırmaları tavuk etlerinin üzerine dizin.
  5. Rulo şeklinde sarın.
  6. Kesin ve çöp şişlere geçirin.
  7. Sıvı yağı eklediğiniz tavada çevirerek altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  8. Her tarafı piştiğinde hazır.
  9. Afiyet olsun!
Tavada Pırasa

Tavada Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Labneli Soğuk Toplar

Labneli Soğuk Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Unlu İrmik Helvası

Unlu İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Çikolatalı Kek

Portakallı Çikolatalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce