Tarçınlı Barbunya

2023-09-17 01:11:30 - Yemeklik.com.tr

Şöyle güzel bir sofra kuralım, ana yemeklerin, pilavların, zeytinyağlıların çok konuşulduğu bir sofra olsun. O sofrada en çok da sizin zeytinyağlınız konuşulsun. Hem çok lezzetli hem de farklı olsun, yiyenleri şaşkınlıkla hayranlık arasında bıraksın. Tam da böyle bir tarif için huzurlarınıza tarçınlı barbunya tarifimizi sunuyoruz.

gelenekselliğine tarçınla modern bir dokunuş yaptık. Yiyenleri hayran bıraktık. Sizleri de denemek için mutfağınıza çağırdık. Haydi buyurun...

Tarçınlı Barbunya Tarifi İçin MalzemelerTarçınlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp şeklinde kesin. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanları ve ardından havuçları soteleyin. Salçayı ekleyin. Sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin.
  2. Barbunyayı ve rendelediğiniz domatesi de tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
  3. Kuş üzümü, tuz, şeker ve çubuk tarçını ilave edin. İnce kıydığınız maydanozları da ekleyin. Son olarak suyu ekleyin. Barbunya suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi