Patlıcan Kavurması

2023-09-17 01:10:52 - Yemeklik.com.tr

Pratik ve ekonomik ev yemeklerini hepimiz çok seviyoruz! Çünkü zaman zaman dışardan yemek yemek istemiyor evde bir şeyler yapmak istiyoruz ama tembelliğimiz tutuyor! İşte tam bu zamanlarda ''doğra ve pişir'' tarifleri kurtarıcımız oluyor. Ekonomik olması açısından da sebzeler genel olarak tercih sebebine de dönüşüyor. En sevilen başında gelen patlıcanı aldık bu kez. Ondan nefis mi nefis bir patlıcan kavurması hazırladık. Karşınızda: Patlıcan kavurması tarifimiz.

Patlıcan kavurması da az aşamalı ama bir o kadar lezzetli bir tarif. Yanına tereyağlı pilav ile pek de güzel oluyor. Ama pilav yapmaya üşenirseniz de birkaç dilim kızarmış ekmek de gayet iyi oluyor. Haydi kahveniz bittiyse sizi mutfağa alalım, şimdiden afiyet olsun!

Patlıcan Kavurması Tarifi İçin MalzemelerPatlıcan Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin.
  2. Derin bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve küp doğradığınız soğanlar ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip 5 dakika boyunca kavurun ve üzerine küp doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı su ekleyip tencere kapağı kapalı şekilde patlıcanlar pişene kadar orta ateşte pişirelim.
  5. Yanına tereyağlı pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi