Tahinli Pancar Salatası
En lezzetli ve faydalı mezelerden tahinli pancar salatası karşınızda. Yoğurtlu, cevizli bu tarifi çok seveceksiniz.
Tahinli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Pancar
- 2 Diş Sarımsak
- 1.5 - 2 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Ceviz Içi
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tahin
Tahinli Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarların saplarını kökünden ayırarak bol suda yıkayalım. Yaprak ve saplarını incecik doğrayalım .
- Pancarların kabuklarını soyup yıkayıp rendeliyelim. Geniş yapışmaz tavaya kavurmaya yetecek kadar zeytinyağı koyup ocakta ısıtalım.
- Pancarları altını kısmadan sürekli tahta kaşıkla çevirerek kavuralım. Yumuşamaya başladığında sarımsakları ince rendeleyip ekleyelim.
- Tuz serpip karıştırıp bir derin kaba alalım. Cevizleri de ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı ekleyip sapları kavuralım. Yumuşayınca onları da ayrı bir kaba alalım.
- Pancara yoğurdu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine kavrulmuş sapların istediğiniz kadarını serpeleyip en üste tahin gezdirelim. Afiyet olsun.