Kozalak Kek
Yılbaşına ve kış aylarına yakışan farklı bir kek tarifimiz var. Kolayca hazırlanan kozalak kek tarifini denemelisiniz.
Kozalak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Olgun Muz
- 1 Su Bardağı Süt
- 1/2 çay Bardağı Elma Suyu Konsantresi
- 1,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Yemek Kaşığı (silme) Kakao
- 25-30 Gram Parça çikolata
- 1 Yemek Kaşığı Tahin
- 1 Yemek Kaşığı Pekmez
- Süslemek için:
- 1 Kase Mısır Gevreği
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 4 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
Kozalak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzu püre haline getirip kek için gerekli olan tüm malzemeleri çırpıyoruz.
- Kek kalıbına koyup 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kekin içine tahin ve pekmezi ekledikten sonra ufalayarak şekil veriyoruz.
- Mısır gevreklerini yerleştiriyoruz.
- Tabağa yerleştiriyoruz ve üzerine Hindistan cevizi ve kakao serpiyoruz. Kozalak kek hazır. Afiyet olsun.