Susamlı Pişi
2023-10-08 11:39:42 - Yemeklik.com.tr
Hafta sonu kahvaltılarında şımarmak hepimizin hakkı! Her öğün yenebilecek pişiyi bir de kavruk susamlı deneyin, çok seveceksiniz.
Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı Su
- 1 Paket Instant Maya
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 4 çay Bardağı Un
- Hamuru bulamak için:
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 1 Kase Susam
- Kızartmak için:
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- Bir kaba süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz. Homojen bir karışım olunca ununu ve tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini bir bezle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Ayırdığımız bezeleri önce süte sonra susama batırıp, her bir bezeyi 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak açıyoruz ve artı şeklinde 4’e kesiyoruz.
- Kızgın yağa atıp arkalı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun.