Çoban Kavurma

2023-09-17 00:03:33 - Yemeklik.com.tr

Kurban bayramının en vazgeçilmez klasiklerinin başında geliyor . Ama kavurma tariflerinin içerisinde öyle bir tarif var ki bayramı beklemeden sık sık yapmak istediğimiz hatta yaptığımız lezzetlerden biri o! Bol sebzesi, pratik ve doyurucu oluşuyla çoban kavurmadan söz ediyoruz. Karşınızda ekmek banarak yemek isteyeceğiniz, görüntüsü iştah açan nefis mi nefis çoban kavurma .

Çoban kavurma tarifi dana eti ya da kuzu eti fark etmezden, sebzelerle piştiği zaman lezzetine doyum olmuyor. Arpacık soğanlar, sarımsaklar ve yeşil biberler de bu işin olmazsa olmazı. inizi seçerken hafif yağlı kuşbaşı eti olması da çoban kavurmanın lezzetine lezzet katar. Yanında mis gibi tereyağlı bir da nefis olur. O zaman tüm püf noktalarıyla yemelere doyamayacağınız, yumuşacık çoban kavurma tarifine buyurun. Şimdiden ellerinize sağlık.

Çoban Kavurma Tarifi İçin MalzemelerÇoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye iri doğranmış dana kuşbaşı etleri koyun. Sıvı yağ ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp etler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  2. Ardından kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin, kavurmaya devam edin. Ara ara karıştırın.
  3. Lezzet vermesi için 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış biberleri ekleyin. Biberler yumuşayana kadar kavurun.
  5. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve domates salçasını da ekleyip 10 dakika daha soteleyin.
  6. Son olarak sıcak su, tuz, karabiber, toz biber, pul biber ve kekiği ekleyip, altını kısıp 20 dakika daha pişirin.
  7. Arzuya göre biberiye ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi