Susamlı Fas Kurabiyesi

Kavrulmuş susamın lezzeti ve dokusuyla çok seveceğiniz bir kurabiye tarifimiz var. Kahvenin sıkı bir eşlikçisi olacak susamlı Fas kurabiyesi tarifi için mutfağa geçin.

Susamlı Fas Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Susam
  • 1,5 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Su Bardağı Pudra şekeri
Susamlı Fas Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Susamlarınızı bir tavaya alıp kontrollü olarak rengi dönecek, kokusu çıkacak ve kabuğu hafiften çatlayacak nispette kavurun.
  2. Çok kavurmamaya dikkat edin, kurabiyeniz acımasın.
  3. Kavrulan susamı robottan geçirip, ezdirin.
  4. Tüm malzemeyi susamla birlikte bir yoğurma kabına alıp, ele yapışan yumuşak bir doku elde edin.
  5. Bir avcunuzu suyla hafif ıslatıp, hamurdan koparttığınız ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayın. Yüzeyini pürüzsüzleştirin.
  6. Bir kaseye pudra şekerini koyup, kurabiye toplarınızın her yerini bulayın.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize aralıklı dizdiğiniz kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış orta hararetli fırında (180 fanlı ısı idealdir) kontrollü olarak 12-14 dakika pişirin. Üzeri çatlayıp dokusunu belli edecektir.
  8. Fırından çıkartıp bir kenarda ılındırıp servise alın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Fındık Ezmeli Bar

Çikolatalı Fındık Ezmeli Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Narlı Kısır

Narlı Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muz Kremalı Pasta

Muz Kremalı Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Lavaş

Ev Yapımı Lavaş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek

Haşhaş Kremalı Limonlu Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce